Legetøj

3 typer legetøj, der aldrig går af mode

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom iPads i den grad har gjort sit indtog i børneopdragelsen, er der nogle typer lege og legetøj, der bare aldrig går af mode. Hvis man bevæger sig ind i en børnehave, bliver man ofte overrasket over, at alt det velkendte legetøj, som man selv legede med, stadig bliver brugt. Her giver vi dig tre bud på lege og legetøj, som ikke bare var en dille.

Krigere og soldater

Krigere og soldater har været en populær leg lige så længe som mennesker er gået i krig. Det er nok en af de ældste typer børnelege, der stadig holder. Lige meget hvor moderne vi bliver, er krig nemlig stadig et konstant vilkår for os. Krigere og soldater kan leges på mange måder, men med et godt skumsværd går man aldrig galt i byen – det giver lige legen en ekstra dimension.

Det klassiske biltæppe

Et biltæppe på gulvet hører bestemt til det klassiske drengelegetøj. Der findes nok ikke et eneste barn, der ikke har leget på sådan en tæppe minimum en gang i barndommen. Biltæppet er tegnet som en rigtig by, så legen for alvor kommer til live – og næsten alt kan bruges som bil.

Biltæppet er et godt stykke legetøj, fordi det har en praktisk funktion i værelset og ikke roder eller fylder, selvom det ligger midt på gulvet. Samtidig signalerer biltæppet ”børneværelse” mere end noget andet, og det giver en dejlig stemning i rummet.

Hurtige hoppedyr

Den runde hoppebold med håndtag, som barnet kan hoppe rundt på, er en anden sand klassiker. Det holder aldrig op med at være sjovt, og hoppebolden træner samtidig barnets balance. Hoppebolden fås også i diverse dyreformer, som gør legen endnu sjovere.

Hoppeboldene kan bruges til almindelig leg, men de kan også bruges til et sjovt kapløb, hvor både balance, koordination og styrke kommer på prøve på vejen mod målstregen.

spacer