Boligtrends til slow living tendensen

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Slow living er et begreb, der har vundet indpas de seneste år, som et modsvar til den travle og hektiske livsstil, som op gennem 90’erne og 00’erne var fremherskende. Hvis det nogensinde har været moderne at have travlt, være stresset og mentalt fraværende, så er det i hvert fald ikke længere cool. Nu er det attråværdigt at have tid. Tid til at pleje sig selv fysisk såvel som mentalt, tid til at være nærværende og tid til familie og nære relationer.

Slow living er lig med bevidste valg – også i boligmoden

Denne tendens sætter også spor i boligmoden. Slow living kan nemlig også anses som et opgør med “brug og smid væk-kulturen” og den mere overfladiske tilgang til købskulturen. Vi tager i højere grad bevidste valg, når vi vælger møbler og interiør til vores bolig. Vi vil gerne købe bæredygtigt design og møbler, som kan holde i generationer. I stedet for at hoppe med på vognen af forbigående trends, vil vi gerne købe holdbare og tidløse klassikere, som vi også kan lide om 5, 10 eller 30 år. Det er både bæredygtigt valg og et valg, der giver ro på ‘bagsmækken’. For uanset modebølger har vi taget vore bevidste valg om eksempelvis spisebord og stole.

Boligindretning, der giver ro i sindet

Som en del af den nordiske bølge indretter vi os mere minimalistisk og gerne med naturmaterialer, hvilket giver ro til øje og sind. Moden indenfor boligindretning er på den måde også med til at dyrke slow living, nærvær og rolige stunder. Det handler om at skabe små oaser af ro hver dag, hvor du sætter hjernen på pause. Prøv at indret dit hjem, så der er minimum ét sted i huset, hvor du rimelig uforstyrret kan tage en mental pause.

Møbler, der inviterer til mentale pauser

Når tempoet skal ned, skal vi gå efter møbler, der inviterer til fordybelse. De skal gerne være placeret fra TV’et og holdes fri for andre skærme i dit hjem. Et rigtig anvendeligt – og samtidig smukt – møbel, der kunne opfylde dette behov er en daybed. Designet er enkelt, visuelt tiltalende og komforten er fuldstændig enestående. På en daybed kan du sidde eller ligge – det vigtigste er, at du får trukket sikket efter en hektisk dag. Selv ganske få minutters ro lader dig op og giver dig ny energi og nærvær til resten af dagen.

spacer