Figenkaktusolie / Barbary fig kaktus olie – ungdommens kilde?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Figenkaktus olie også kendt som Barbary fig kaktus olie er en forholdsvist ukendt spiller på markedet, men den er begyndt at blive mere kendt for sine gode egenskaber til pleje af huden. Der bliver i stigende grad brugt mange forskellige former for olier indenfor kosmetikken, hvilket hele tiden leder til nye planter eller træer, der kan levere frø eller nødder indeholdende de sunde olier.

Olien kommer fra kaktusplanten, der vokser vildt men også i lukkede reservater overalt i Mexico. Det er fra kernerne i kaktusplanten at olien udvindes, hvor plantens kød bliver brugt til produktionen af kaktusjuice. Der skal bruges omkring hele 1 million kerne til produktionen af blot 1 liter figenkaktusolie, hvilket fortæller historien om, hvorfor at netop denne olie ligger i et lidt højere prisleje end de andre olier. Dette gør figenkaktusolie til en af de mere udsøgte æteriske olier på markedet, hvorfor den er meget efterspurgt, da den ikke kan produceres i lige så høj grad som andre olier, og selve processen er mere besværlig, end man ser den i mange andre tilfælde.

På grund af det høje forbrug af ressourcer på produktionen af olien, har man tidligere set, at nogle producenter benytter opløsningsmidler for at kunne udvinde mere olie af den samme type produktion. Dette gør, at olien i så fald vil vær af væsentlig dårligere kvalitet. Heldigvis kommer de olier ikke særlig tit så langt, som til markeder som det danske, hvor man ikke importerer hvad som helst, da der også er en masse EU krav at være opmærksom på. Men dette er blot en eksempel på, hvor desperate folk er for at få fingrene i denne olie, hvilket for nogle producenter til at gå til yderligheder.

Anti- age midlet figenkaktusolie

Barbary fig kaktus olie indeholder en masse sunde fedtsyrer, som f.eks. omega 6 og omega 9, hvilket gør den særlig god til brug indenfor den kosmetiske verden. Den giver en utrolig fugt til huden, hvilket sørger for at huden bliver mere blød, som viser at olien virkelig er nærende for huden. Figenkaktus olien bruges oftest i forbindelse med anti age produkter, da den blødgørende effekt hjælper mod rynker, og de andre bivirkninger huden begynder at få, når man kommer op i årene. Den sørger for forebyggelse af rynker i huden, hvor det især er i ansigtet, at man skal bruge dette, da det oftest er her rynkerne dannes med størst tydelighed. Figenkaktus olien trænger nemt ned i huden og blødgøre både ansigtet og resten af kroppen, så man får sig en blød og spændstig hud, der giver et sundere udseende generelt for kroppen. Olien er en kraftig antioidant, hvilket betyder at den sørger for at sinke aldringsprocessen i huden, og den kan benyttes enten i hele ansigtet eller spotvist på særligt udsatte områder. Der er blot behov for et par dråber på fingrene, hvor du så smører olien grundigt på det område, som du ønsker at behandle – om det er et specielt sted eller hele ansigtet.

Den aldring som man typisk ser kaldes fotoaldring, og den opstår gennem menneskets udsættelse for den ultraviolette påvirkning i hverdagen, som man ikke kan undgå – husk at solens stråler bl.a. er ultraviolette. A- og E-vitaminerne i figenkaktusolien forebygger netop denne form for aldring i huden, hvilket er tegnene på, at man er ved at blive gammel. Det er klart, at der skal langt mere til, hvis man skal forebygge selve kroppens aldringsproces, og der kan figenkaktusolie desværre ikke hjælpe.

Skønhedseliksir eller kilden til evig ungdom kan man hurtigt komme til at kalde figenkaktusolien, hvilket også understreger, at man skal betale en højere pris for den bedste olie på markedet. Olien anses for at være en af de kraftigste fugtgivende olier på markedet, hvilket ikke er selve koncentrationen i olien, men det er i stedet møntet på oliens imponerende blødgørende effekter. Huden mister stille og roligt sin fugt som alderen skrider frem, men hvis man nu kunne udsætte denne proces, så ville alle og enhver springe på med det samme. Oliens fugtgivende effekter matches ikke af noget produkt på markedet, hvilket egentlig retfærdiggør den høje pris på olien til at starte med, selvom det i lige så høj grad skyldes omkostningerne til produktionen.

Figenkaktusoliens egenskaber begrænser sig ikke kun til at fugte huden, da den kan også fremhæve den naturlige glød i huden som et resultat af en sundere hud. Hvis man i forvejen har en flot teint kan olien hjælpe med at fremhæve denne yderligere på samme måde, som den kan give gløden tilbage i den blege hud. Når huden bliver behandlet, og dermed ender med at blive rigtig sund, så kommer alle de gode resultater stille og roligt i takt med processen skrider frem. Det er meget ærgerligt, hvis man har en flot teint, og den ikke falder i øjnene på grund af, at man ikke plejer sin hud ordentligt.

Du kan købe olien her

Rensningen af huden

Olien har en opstrammende effekt på huden, så porrerne også stammes op, hvilket nedsætter risikoen for urenheder i huden. Fugtighed og opstramning af huden medvirker til at huden er bedre beskyttet i mod tidlige tegn på aldring, hvilket kan komme fra især solbadning og stress. Derfor er figenkaktusolien det oplagte valg, når det handler om at beholder hudens ungdommelige styrke i længst mulig tid, og ikke lade faktorer som solbadning og stress påvirke, at man kommer til at se ældre ud for tidligt. Fordelen ved denne olie er, at den virker til alle hudtyper, da den er meget mild i brug, hvilket er en ideel situation, hvis man har en lidt sart hud, der nemt bliver irriteret af andre typer olier. Med nogle dråber i hænderne kan du massere hele kroppen ind i den lækre olie, og derefter skal du lige lade den sidde lidt, så huden for lov at indtage det hele. Den sunde hud vil altid være den fugtige hud, og da den vil være mere elastisk og i langt højere grad i stand til at afvise skidt og bakterier, som den bliver udsat for, når man går uden for en dør hver eneste dag. Figenkaktusolien sørger for en fugtig hud, men det er ikke ensbetydende med en fedtet hud, som opstår når huden er blevet for uren, og dette problem får man ikke med denne olie, da den i stedet renser urenhederne væk og strammer huden op og holder den blød og lækker.

Små tricks med figenkaktusolie

Hvis du er gravid, og du gerne vil undgå strækmærker på maveskindet, så kan du under graviditeten smøre lidt figenkaktusolie på din store mave. Olien blødgør huden, så du kan forebygge dannelsen af strækmærker, så maven kan vende tilbage til at være sig selv igen efter en endt graviditet. Dette trick kan også bruges på brysterne, da den øgede mænge mælk kan resultere i strækmærker, hvilket de fleste gerne vil være foruden. Brug den på samme måde, som på maven, mens brysterne vokser og er størst, og du vil kunne nedsætte risikoen for strækmærker betydeligt.

Hvis du vil have mere ud af din natcreme, så kan du benytte din barbary fig kaktus olie og tilføje den uden på din natcreme før du lægger dig til at sove. Dette skal gøres om aftenen før du går i seng, da din hud er for fugtig i løbet af dagen. Dermed kan du opnå forhøje den optimale effekt af din natcreme blot ved at bruge din figenkaktusolie på en lidt utraditionel måde. Da figenkaktusolien har en lidt særpræget duft, som man måske ikke ønsker at dufte af i hverdagen, så bør man som tilfældet er med natcremen, benytte denne barbary fig kaktus olie om aftnen før, at man går i seng.

Det er ingen hemmelighed at hyppig solbadning ikke e det bedste for huden, og det får den til at se gammel ud på et langt tidligere stadie. Er man dog personen, der ikke kan holde sig væk fra solen, når den er fremme, så kan man benytte sig af figenkaktusolien. Det handler om at få fugtet huden ordentligt for at bekæmpe de effekter som den megen sol har på huden. Derfor kan olien brugs til at forhindre, at denne proces træder i kraft alt for tidligt. Man kan dog ikke slippe for det uundgåelige, når man solbader hyppigt, men man kan dog give sin hud de bedste redskaber for at klare sig til trods for de mange timer under solens skær.

Ungdommens kilde var ikke der, hvor man ledte

Figenkaktusolie eller barbary fig kaktus olie er den dyreste og mest sjældne blandt de æteriske olier, hvilket har givet den en position, som den bedste olie på markedet. Den har ikke så mange forskellige egenskaber, som man ser med nogle olier, der er insekticid og kan bruges i aroma terapi osv. Det der er specielt ved denne olie er, at den er så specielt og så god til det, som den anvendes til, at man ikke ønsker bruge den til andet. Det findes ikke mange anti age produkter, der bare nærmer sig denne olie, og det der er mest imponerende er, at den stammer direkte fra naturen fra de millioner af før, der skal bruges før, at en enkel liter olie kan produceres. Dette gør produktionsprocessen besværlig og omkostningsfuld, hvilket gør at man typisk ville lede efter substitutter, men de findes ikke på samme niveau med figenkaktusolien, hvilket gør olien så eftertragtet på trods af den høje pris. Den kan anses som et luksusprodukt på kosmetikmarkedet, da den rammer perfekt med sine egenskaber indenfor anti age.

At forlænge livet har altid været menneskets store mål, og dette har dog også lykkes, hvis man ser på gennemsnitslevetiden verden over gennem historien. Indenfor kosmetikken handler det dog i stedet om at forevige ungdommen eller i hvert fald sørge for, at huden beholder sin smukke og ungdommelig form i længere tid. Makeup kan kun skjule så meget, men hvis man behandler sin hud på den rigtige måde, så kan den holde sig fri fra rynker og andre tegn på alderen i længere tid. I en verden hvor udseendet betyder meget er dette en egenskaber, der bestemt ikke kan undervurderes, og man kan ikke undgå at drage paralleller til ungdommens kilde, som efter sigende skulle have ligget ud fra Floridas kyst, hvor det i virkeligheden viste sig, at det var i den Mexicanske ørken, at man skulle have ledt.

Du bør også prøve citronolie – Spændende æteriske olie!

“Æterisk citronolie med en meget fin og ren duft. Citronolien har mange egenskaber, blandt andet er den bakteriehæmmende, talg regulerende, udrensende, opstrammende og kan bruges som naturlig myggebalsam, hvis den blandes op med en basisolie.”

Du kan købe citronolie her eller købe citronolie direkte hos Cosmos Co
Kilder: http://olie-guiden.dk/figenkaktus-froe-olie-barbary-fig-kaktus-olie-ungdommens-kilde/

 

spacer