gulvkanonen

Hold dit gulv vedlige

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du bor i en ældre lejlighed, er det vigtigt at du holder tingene ved lige. Selvom du måske bare bor til leje, kan der være en god idé at passe på dine ting. Gulvet i ældre lejligheder kan hurtigt blive gråt og kedeligt, men der er hjælp at hente. Tag fat i en gulvsliber og få et tilbud på at få lejlighedens gulve til at se nye ud på få timer. Læs med her

Der er mange muligheder for at få gulvet til at se ud som nyt igen. Der kræver som regel en gulvafslibning, og derefter en behandling af gulvet. Nogen prøver at kaste sig ud i projektet selv, andre vælger at få en professionel til det. Jeg vil klart anbefale den sidste løsninger, da en gulvafslibning kræver det rigtige værktøj og støver ekstremt. Hvis du selv vælger at kaste dig ud i projektet, skal du overveje følgende:

  1. Leje af udstyr. Du kan flere steder leje en gulvafslibnings maskine, dog skal du lige overveje at transportere den frem og tilbage, samt købe det rigtige sandpapir. Det skal både passe til maskinen, og til gulvet standard. Ofte kræver det i hvert faldt i forskellige sandpapir korn, da du til at starte med grovsliber, og efter finsliber.
  2. Gør forarbejdet ordentligt. Når du skal igang med slibemaskinen, er det vigtigt at søm og skruer ikke stikker op, da det vil flænse papiret på maskinen. Et nyt stykke sandpapir kan koste op til 150 kr. og være besværligt at skifte
  3. Husk den rigtige behandling. Der findes mange forskellige måder du kan behandle dit gulv på. Ønsker du lyse gulve efter en afslibning, skal du vælge at behandle med enten hvid lud, hvid lak eller en hvid olie. Hvis du derimod ønsker at bevare gulvets naturlig farve, og stadig se årene i træet, skal du vælge en natur lak eller natur olie.

 

Som nævnt kan du godt springe ud i en gulvafslibning selv, men det kræver du sætter dig ind i tingene og er en handyman med stort h. Jeg anbefaler at bruge en professionel gulvekspert, da han arbejder med det til dagligt, og har stor erfaring med gulvarbejde. Han har al udstyr, og klare opgave på den kvarte tid.

spacer