Have

Lav et legeland i haven

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Alle børn elsker at lege, og de fleste vil gerne gøre det hele tiden. Hvis du har et par rollinger til at løbe rundt derhjemme, kender du helt sikkert til den evindelige plagen om at komme på legepladsen eller i legeland, og du kender formentlig også smerten ved at sige nej, fordi I ikke har tid eller råd.

Heldigvis kan I sagtens lave en lige så sjov legeplads hjemme i haven, og det behøver ikke være hverken svært eller dyrt.

Træer

Hvis I har træer i haven, skal I udnytte dem alt det, I kan. Træer er naturens klatrestativ, og de er helt fantastiske til at udfordre børnenes balance, styrke og ikke mindst selvtillid. Der følger nemlig rigtig mange små sejre med, når man begynder at klatre i træer, og det gør underværker for børnenes udvikling. Selvom et legeland kan se rigtig smart og teknisk ud, kan I få præcis samme effekt og underholdning ud af et helt naturligt træ.

For en sikkerheds skyld bør du dog altid tjekke, at træet er sundt og solidt hver sæson, så I ikke risikerer uheld.

Forhindringsbane

Med nogle simple redskaber kan I nemt lave en sjov og udfordrende forhindringsbane. Brug for eksempel træstubbe eller gamle dæk til jorden er giftig, og lav simple barrer, som børnene skal over eller under.

Legetårn

Hvis I vil have noget lidt mere teknisk, kan I investere i et legetårn til haven – for eksempel et Jungle Gym. Med et legetårn kan I få et legeland præcis ligesom på legepladsen – bare hjemme i haven. I kan købe et basismodul af den type, I ønsker, og så kan I nemt tilføje de moduler, der passer til jeres behov. I kan også tilføje flere moduler, når børnene bliver ældre, så I forlænger tårnets levetid i haven.

Tårnet kan blandt andet laves med en rutsjebane, så børnene kan genskabe spændingen fra et legeland. Der findes også rebstiger, klatrevægge og trapezer, som virkelig kan udfordre børnenes styrke og som giver lyst til mange timers leg.

spacer