Senge — Hvorfor er det vigtigt med kvalitet?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når man skal have en ny seng, er det vigtigt, at man finder en, der matcher ens krop. Det er nemlig utroligt vigtigt, at man sover så godt, som overhovedet muligt, når man sover. Når vi sover, lader kroppen op. Det er ingen hemmelighed, at hvis kroppen ikke bliver ladet ordentligt op, så går vi rundt i løbet af dagen på ‘et helvtomt batteri’ — og dét kan mærkes. Både kortvarigt i løbet ad dagen, men det kan i særdeleshed også på længere sigt. På Wegot.dk/senge kan man finde et stort udvalg af senge, der matcher de fleste behov.

Når man skal vælge en seng, så er det vigtigste måleredskab; rygsøjlen. Den skal som hovedregel være parallel med sengesiden, når man ligger på siden. Den samme regel gælder — så vidt som muligt — når man ligger på ryggen. Det skal derfor ikke være muligt at føre en hånd ind under lænden. Det kræver nemlig muskelkraft, hvis man skal holde lænden oppe, og derved slapper man ikke af. Bagdelen skal altså synke ned, og både madras og topmadras skal bule op, så lænden ikke svæver over madrassen.

Det samme gælder sofaen. Altså, at det skal være ordentlig kvalitet. Se mere her. Her handler det dog i mindre grad om søvnkvalitet, selvom man dog engang imellem falder i søvn på sofaen. En sofa er dog altid god at have i god kvalitet også, da danskerne tilbringer meget tid foran tv’et — eller bare nyder at slappe af i sofaen. Det kan nemlig gå ud over ryggen, hvis man sidder forkert i sofaen.

spacer